Главная » 2015 » Июль » 6 » Latvijas jaunatnes Olimpiāde (mūsējo starti)
13:27
Latvijas jaunatnes Olimpiāde (mūsējo starti)

Foto: valmierasziņas.lv

Kā jau ziņots iepriekšējā rakstā Latvijas jaunatnes Olimpiādē vieglatlētikas sacensībās Rīgas komandā ar panākumiem startēja 6 mūsu treniņgrupas audzēkņi, individuāli izcīnot 2., 3., 4., 5., un 6. vietu. Savukārt 4x400 metru stafešu skrējienos jauniešiem divi audzēkņi palīdzēja Rīgas komandai kaldināt pārliecinošu uzvaru, bet 4x400 metru stafešu skrējienā jaunietēm viena audzēkne palīdzēja Rīgas komandai izcīnīt sudraba medaļas. Par visu pēc kārtas.

Pirmās dienas sacensības.

Pirmās dienas izcilnieks bija Jeļisejs ŠAMARINS. Startējot 400 metru 6. finālskrējienā, viņš sīvā cīņā finiša taisnē noturēja pārsvaru pār Jevgēniju Murašovu (Ludzas novads) un ar jaunu personisko rekordu uzvarēja skrējienā. Gala rezultāts - 52.00, viņa sīvākajam sāncensim skrējienā 52.09. Atlika tikai sagaidīt kad finišēs septītais, uz papīra stirpākais finālskrējiens. Tajā uzvarēja sacensību pārliecinošais favorīts liepājnieks Iļja Petrušenko - tikai 51.90 (liepājnieka personiskais rekords 49.80), kā otrais Edgars Pavārs (Rīgas pilsēta) - 52.59. Līdz ar to, medaļu liktenis tika izšķirts - uzvarēja Iļja Petrušenko (51.90), kā otrais Jeļisejs ŠAMARINS (52.00), bet kā trešais Jevgēnijs Murašovs (52.09). Zelta medaļas likteni izšķīra tikai viena sekundes desmitdaļa... Apsveicam Jeļiseju ar līdz šim viņa spožāko panākumu sportiskajā karjerā!

400 metru finālskrējienos jauniešiem ar personiskajiem rekordiem atzīmējās vēl divi mūsu treniņgrupas audzēkņi. Startējot stiprākajā skrējienā, Kirills AHREMS finišēja kā sestais ar rezultātu 54.40, gala rezultātā 11. vieta. Vienā skrējienā ar Jeļiseju skrēja Rūdols Jānis VUĻS. Rūdim arī padevās pagaidām karjeras ātrākais skrējiens - 55.89 un 17. vieta. Apsteigti puse no konkurentiem.

400 metru finālskrējienos jaunietēm startēja Sintija BRANTE. Sintija pārliecinoši uzvarēja savu skrējienu, nedaudz atpaliekot no sava pirms nedēļas sasniegtā personiskā rekorda (1:01.57) - 1:02.10 un augstā 5. vieta.

Vēl pirmās dienas sacensībās divi audzēkņi startēja 1500 metru skrējienos jauniešiem. Neviens no pirmajā sešiniekā ieskrējušiem sportistiem nesasniedza personiskos rekordus. Uzvarēja Edvīns Vilde (Liepājas pilsēta) - 4:14.35, otrais bija Emīls Stirpais (Madonas novads) - 4:15.20, trešais Kristiāns Potašovs (Amatas novads) - 4:16.10.
Savukārt 4. vietu izcīnīja Gustavs ZVIRGZDIŅŠ - 4:25.80. Bet kā 13. finišu sasniedza Armands ŠTĀLS - 4:49.46.

Otrās dienas sacensības mūsu treniņgrupas audzēkņiem sākās ar 200 metru priekšskrējieniem.

Kā pirmā uz starta devās Sintija BRANTE. Lai arī Sintijai izdevās uzvarēt savu priekšskrējienu, tomēr sasniegtais rezultāts 27.55 viņu ierindoja 9. vietā, liedzot iespējas startēt finālā. Bet priekšā vēl bija 4x400 metru stafetes skrējiens...

200 metru priekšskrējienos jauniešiem startēja 3 mūsu audzēkņi. Veiksmīgāk Jeļisejs ŠAMARINS. Pārliecinoši uzvarot savu priekšskrējienu, Jeļisejs sasniedza jaunu personisko rekordu 23.76, kas pēc priekšskrējienu rezultātiem viņu ierindoja 6. pozīcijā, dodot tiesības startēt finālskrējienā. Finālskrējienā Jeļisejs jau bija manāmi noguris pēc teicamā starta 400 metru distancē un viņš ar rezultātu 23.83 ierindojās 6. vietā 60 konkurentu vidū.

Savukārt vēl divi mūsu audzēkņi sasniedza personiskos rekordus šajā distancē. Kirills AHREMS, pirmo reizi pārvarējis 25 sekunžu robežu, finišēja pēc 24.42 sekundēm, ierindojoties 15. vietā. Bet Rūdolfs Jānis VUĻS sasniedza rezultātu 25.26, kas viņu ierindoja 26. vietā.

Pēdējā individuālā disciplīna skrejceļā bija 3000 metru skrējiens jauniešiem. Kopā startēja 18 dalībnieki un visi veiksmīgi tika līdz finišam. Šajā distancē skrēja trīs mūsu treniņgrupas audzēkņi, divi pārstāvot Rīgas pilsētu un viens Stopiņu novadu. Šajā distancē gaidītu uzvaru izcīnīja Artūrs Niklāvs Medveds - 9:18.31. Bet cīņā par otro vietu Gustavs ZVIRGZDIŅŠ nedaudz piekāpās Emīlam Stiprajam, toties sasniedza labu personisko rekordu 9:33.39. Gustavam trešā vieta, Emīlam trešo reizi šajās sacensībās otrā vieta. 

Savukārt olimpiskajā sešiniekā ieskrēja Adgars ASERIS-INDRIĶIS, kurš uzrādīja rezultātu 10.02.02 (6. vieta). Bet Armands ŠTĀLS, uzlabojot savu pirms nedēļas sasniegto personisko rekordu par 17 sekundēm (!) ierindojās 12. vietā - 10:16.21.

Bet sacensību noslēgumā norisinājās 4x400 metru stafešu skrējieni. Vispirms jaunietēm. Rīgas komandā veikto posmu secībā startēja Marija Medvedeva, Jolanta Tugarinova, Katrīna Lavrentjeva un Sintija Brante. Lai arī pēc pirmā posma Rīgas komandai bija manāms pārsvars, tomēr jau otrā posma vidū līderpozīcijās izvirzījās Liepājas pilsētas komanda, kura savu pārsvaru nākamajos posmos tikai palielināja, gala rezultātā svinot pārliecinošu uzvaru - 4:07.82. Bet Rīgas jaunietes palika otrās - 4:12.15.

Savukārt 4x400 metru jauniešu konkurencē Rīgas jauniešiem neviena komanda nespēja izrādīt cienīgu konkurenci un sacensību noslēgumā Rīgas jaunieši pielika treknu punktu, pārliecinoši uzvarot šajā stafetē un Latvijas jaunatnes olimpiādes kopējā medaļu ieskaitē kā vieglatlētikā, tā arī visos sporta veidos kopumā. Rīgas komandas sastāvā veikto posmu secībā startēja Edgars Pavārs, Kirills Ahrems, Alfrēds Apinis un Jeļisejs Šamarins - 3:32.21.

Foto: valmierasziņas.lv

Patiesi veiksmīgas bija šīs sacensības gan Rīgas jauniešiem, gan mūsu treniņgrupas audzēkņiem! Neviltots prieks par mūsu treniņgrupas audzēkņu izcīnītām godalgām un jauniem personiskiem rekordiem! Paldies visiem Rīgas komandas jauniešiem par dalību, cīņassparu, neatlaidību un gribasspēka izrādīšanu! Atsevišķs paldies komandas vadītājai Inesei VOITKĒVIČAI par komandas vadīšanu un Rīgas komandas treneriem par ieguldīto darbu uzvaras kaldināšanā un sastādīto kompāniju!

Просмотров: 1311 | Добавил: trener | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]