Главная » 2010 » Январь » 1 » Audzēkņu panākumu tops 2009. gada sezonā
16:05
Audzēkņu panākumu tops 2009. gada sezonā
Gada beigās ir ierasts atskatities uz aigājušo sezonu, izvērtēt padarito un sasniegto, atskatities uz panākumiem un neveiksmēm, tā teikt, pavilkt svitru. Tāpēc ari mēs piedāvājam Jums atskatities uz pagajušo sezonu un novērtēt musu treniņgrupas audzēkņu sasniegumus. Šim nolukam tika izveidots treniņgrupas audzēkņu panākumu TOPS, kurā kā galvenais faktors ir audzēkņu uzrāditie rezultāti, pie tam tika ņemts vērā visu startējušo audzēkņu uzrāditais sniegums konkrētās sacensibās. Pirms apskatit sastādito topu, gribētos kopumā atzimēt lielāko musu treniņgrupas panākumu - šajā sezonā dažāda vecuma grupu Latvijas čempionātos treniņgrupas audzēkņi izcinija piecas medaļas. To iespēja 3 audzēkņi - Marina Bolotova tika pie 3 medaļām, bet Sintija Kaufelde un Iļja Azarēvičs pie 1 medaļas. Salidzinot ar pagajušo 2008. gada sezonu medaļu skaits palielinājies par trim. Pērn veiksmigākais treniņgrupas audzēknis bija Alberts Blajs, kurš divas reizes tika pie sudraba medaļas (ziemas un vasaras Latvijas čempionātos). Vēl šogad tika izciniti 3 Rigas čempiona tituli - divkārtēja Rigas čempione ziemā ir Sintija Kaufelde, bet vasarā 1500 metru skrējienā ir uzvarējis Albers Blajs.

Tālāk piedāvājam izveidoto audzēkņu sasniegumu TOP-5 2009. gadā

1. Valmieras spēles I kārta un atlases sacensibas starpvalstu bērnu sacensibām Polijā (04.06.09)
2. Latvijas ziemas čempionāts "C" grupai (25.01.09)
3. Latvijas čempionāts "C" grupai
(19.-20.06.09)
4. Rigas ziemas čempionāts jaunatnei (23.-24.01.09)
5. Limbažu rajona sacensibas "B" un "C" vecuma grupām (06.03.09)

Tagad sikāk par katru no topa vietām.
Pirmajā vietā ir musu audzēkņu veiksmigākais starts 2009. gada sezonā - Valmieras spēļu I kārta, kuru laikā tika atlasiti sportisti uz starpvalstu bērnu sacensibām Polijā. Savu labāko sniegumu šajās sacensibās parādija Marina Bolotova, startējot 60 m un 300 metru skrējienos un abās distancēs izcinot uzvaru, tādejādi viņa tika iekļauta ari izlases sastāvā braucienam uz Poliju uzreiz divās disciplinās. Divas medaļas šajās sacensibās izcinija Darja Druganova, startējot 300 m un 600 metru distancēs, kur viņai attiecigi 3. un 2. vietas. Vēl pie medaļas tika Iļja Azarēvičs - 300 metru skrējienā viņam bronzas medaļa. Sacensibu pēdējā veidā - 4x100 metru stafetes skrējienā musu meitenes - Endija-Lāsma Tērauda, Pārsla-Esmeralda Sietiņa, Sintija Kaufelde un Marina Bolotova izcinija 3. vietu. Vēl šajās sacensibās 3 treniņgrupas audzēkņi (neskaitot Marinu) iekļuva 100 metru sprinta finālos - Iļja Azarēvičs, Sintija Kaufelde un Maksims Gviļovs. Kopā tika izcinitas 5 medaļas un viens bronzas medaļu komplekts stafetē. Pie medaļām tika 6 audzēkņi.

Otrajā vietā ir veiksmigais starts Latvijas ziemas čempionātā "C" grupai. Tajā startēja tikai 3 treniņgrupas audzēkņi, bet mazas komandas sniegums ir jānovērtē atzinigi, galvenokārt pateicoties Marinas Bolotovas veiksmigajiem startiem 60 m un 300 metru distancēs. Viņai abās distancēs medaļas - sudrabs 60 metros un bronza 300 metru distancē. Startējot savā pirmajā Latvijas čempionātā, Endija-Lāsma Tērauda izcinija 15. un 11. vietas 60 m un 300 metru distancēs attiecigi. Savukārt Aleksandrs Saļzirins abās sprinta disciplinās ierindojās 25. vietās, apsteidzot mazliet vairāk kā 50 % dalibnieku. Vēl šajās sacensibās musu meitenes startēja 4x160 metru stafetē un kopā ar Elizabeti Priekuli (trenere Anita Klapote) un Aritu Gulbinsku (trenere Zane Slapjuma) izcinija augsto 5. vietu 17 komandu konkurencē.

Trešajā vietā ir audzēkņu sniegums Latvijas čempionātā "A" un "C" vecuma grupām. Šajās sacensibās startēja 4 audzēkņi un tika izcinitas 2 medaļas. Pie sudraba medaļas 300 metru skrējienā tika Marina Bolotova, kura tikko bija atbraukusi no starptaustiskām sacensibām Polijā un nestartēja pirmās dienas sacensibās. Savukārt bronzas medaļu izcinija Iļja Azarēvičs, kurš parādija labu sniegumu 300 metros - 44,02 sekundes, tikai par 0,22 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja. Dienu iepriekš, Iļja izcinija 11. vietu 60 metru skrējienā. Vēl jāatzime Endijas-Lāsmas Tēraudas un Aleksandra Saļzirina starti 300 metros, kur abi pirmoreiz "izskrēja" no 50 sekundēm, irindojoties attiecigi 18. un 16. vietā.

Ceturtajā vietā ir treniņgrupas starts Rigas ziemas jaunatnes čempionātā, kur savu labāko sniegumu sezonā parādija Sintija Kaufelde. Sintija uzvarēja divās distancēs - 800 m un 1500 metru skrējienos ar labiem personiskiem rekordiem, turklāt 1500 metros viņa "noskrēja" ari "A" vecuma grupas jaunietes. Šajās sacensibās startēja vēl 4 treniņgrupas audzēkņi un izcinija divas 4. vietas (Narimana Dana un Antons Tjumins - abi 400 metros), vienu 5. vietu (Alberts Blajs 400 metros) un vienu 6. vietu (Pārsla-Esmeralda Sietiņa 200 metros).

Piektajā vietā ir treniņgrupas audzēkņu spožākais sniegums kādā no izbraukuma sacensibām. Toreiz mēs viesojāmies Limbažos, kur sacensibās piedalijās vieglatlēti no Madonas, Smiltenes, Valmieras, Limbažiem, Ogres, Siguldas, Rujienas, Cēsim, kā ari Rigas vieglatlētikas skolas audzēkņi. Kopumā šajās sacensibās audzēkņi izcinija 5 zelta medaļas! To iespēja tris audzēkņi - Marinas Bolotovas rēķinā 3 uzvaras (tāllēkšanā, 60m un 200 metru skrējienos), bet Sintija Kaufelde un Alberts Blajs uzvarēja 800 metru skrējienos. Vēl augstās vietās iekļuva Antons Tjumins (5. vieta 200 metros) un Pārlsa-Esmeralda Sietiņa (6. vieta 200 metros).

Jāsaka, ka topā netika iekļautas vēl vairākas treniņgrupas audzēkņiem veiksmigas sacensibas. SS "Arkādija" atklātajās sacensibās "C" un "D" grupām 21. maijā musu audzēkņi izcinija 2 uzvaras un ieguva vēl 2 medaļas. Tāpat veiksmigas vairākiem treniņgrupas viegletlētiem bija Rigas jaunatnes čempionāts, kur jāatzimē Alberta Blaja uzvara 1500 metru distancē un 3. vieta 800 metros. Veiksmigs bija ari izbrauciens uz starptautiskām sacensibām "Gintaryne Jurmyle" Klaipēdā (kas bija ari Lietuvas čempionāts krosā). Vienas juras judzes skrējienā otro gadu pēc kārta 3. vietu izcinija Alberts Blajs, ļoti veiksmigi šajās sacensibās nostartēja ari pārējie audzēkņi, kur jāatzimē Darjas Druganovas izcinitā 7. vieta starp 89. dalibniecēm un Iļjas Azarēviča augstā 12. vieta starp 84 dalibniekiem. Pārliecinoši lielākā daļa audzēkņu uzlaboja savu sniegumu šajās sacensibās, salidzinot ar pagajušo gadu. Un visbedzot pēdējās sacensibās, kurās startējām ari ir jāatzist par veiksmigām, jo tika izcinits pilns medaļu komplekts.
Kopumā 2009. gads mums ir nesis vairāk prieka un gandarijuma, nekā vilšanos. Protams, bija ari grutibas un neveiksmes, bet kur tad bez tām. Nevar kopumā raksturot aizvadito gadu tikai skaitļos un ciparos, lai ari tieši skaitļi un cipari ir vieglatlētikas galvenā raksturojoša vieniba. Šajā gadā treniņgrupa aizvadija vienu nometni, vasarā viesojoties Jēkabpili, bet 2008. gada priekšvakarā ari Ventspili. Šis gads mums sagādāja jaukus un jautrus brižus, kopā pavaditais laiks ir iemužināts ne tikai fotogrāfijās, bet ari musu atmiņās. Mēs esam gandariti par to, kas paveikts, un ar ceribām skatāmies nākotnē...

Просмотров: 2127 | Добавил: trener | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]