Главная » 2015 » Июнь » 19 » Latvijas čempionāts U18 (+video)
22:38
Latvijas čempionāts U18 (+video)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kopā ar LVS prezidentu Gunti Zālīti 2. vietas īpašnieki mazajā zviedru stafetē (K.Briška, J.Šamarins, K.Ahrems, R.Vuļs)

18.-19. junijā Ogrē noslēdzās Latvijas cempionāts U18 jaunatnei (1998.-1999.dz.gadiem). Tajā startēja 5 mūsu treniņgrupas audzēkņi un neparasti, ka sacensību noslēgumā visiem mūsu audzēkņiem kaklos karājās Latvijas čempionāta medaļas. Par visu pēc kārtas.

Pirmā sacensību diena.

1500 metru skrējienā jauniešiem ar sezonas labāko rezultātu Latvijā uzvarēja Edvīns Vilde (Liepāja) - 4:11.25. Viņam nedaudz piekāpās Emīls Stiprais (Madonas BJSS) - 4:11.82. Bet finiša pēdējos metros izšķīrot 3. vietas likteni, ar jaunu personisko rekordu ieskrēja Alekss VASIĻJEVS - 4:13.47.

400 metru skrējienā jauniešiem startēja četri mūsu treniņgrupas audzēkņi. Šajā distancē uzvarēja Iļja Petrušenko (Liepāja) - 51.09. Savukārt ar jauniem personiskiem rekordiem pirmajā astotniekā ieskrēja Jeļisejs ŠAMARINS - 52.99 (5. vieta) un Kristaps BRIŠKA - 53.66 (7. vieta). Savukārt 14. vietā ierindojās Kirills AHREMS - 54.67 un ar sezonas labāko rezultātu (57.0021. vietā ierindojās Rūdolfs Jānis VUĻS.

Otrā sacensību diena.

Par Latvijas čempionu 2000 metru kavēkļu skrējienā jauniešiem kļuva Alekss VASIĻJEVS - lepnā vientulībā šķērsojot finiša līniju pēc 6:31.25 (personiskais rekords).

200 metru skrējienā jauniešiem startēja četri mūsu treniņgrupas audzēkņi. Veiksmīgāk - Jeļisejs ŠAMARINS - paliekot 7. vietā un tikai par 0.02 sekundes simtsdaļām atpaliekot no sava personiskā rekorda - 24.03. Personiskais rekords Kristapam BRIŠKAM - 25.00 un 21. vieta starp 52 dalībniekiem. Šajā distancē pārliecinošu uzvaru svinēja Artūrs Sokolovs (22.40). Jāpiebilst, ka Artūram pietrūka vien 0.15 sekundes līdz jaunatnes pasaules čempionāta normatīva izpildei šajā distancē...

Savukārt sacensību noslēgumā mūsu treniņgrupas jaunieši piedalījās mazajā zviedru stafetē. Piekāpjoties tikai Madonas BJSS (Murjāņu sporta ģimnāzijas) komandai, kura distanci veica 2:04.69, mūsu jaunieši distanci veica 2:08.99 minūtēs un ierindojās 2. vietā! Komandā veikto posmu secībā skrēja Rūdolfs Jānis VUĻS, Kirills AHREMS, Jeļisejs ŠAMARINS un Kristaps BRIŠKA.

"Arkādijas" komandā par šo sacensību individuāliem čempioniem, bez Aleksa Vasiļjeva kļuva vēl seši tās audzēkņi, kopā izcīnot 10 Latvijas čempionu titulus.

Par četrkārtēju čempionu kļuva Artūrs Sokolovs (tr. J.Iļjušina) - 100 m (11.36), 200 m (22.40), T/L - 6.85 m un kopā ar komandas biedriem 4x100 metru stafešu skrējienā (45.05).

Par trīskārtējo čempioni kļuva Paula Sprudzāne (tr. E.Voitkēvičs) - 100 m (12.30), 200 m (25.17) un 100 m/b (14.28).

Par divkārtējo čempionu kļuva Ņikita Baranovs (tr. J.Iļjušina) - trīssoļlēkšanā (13.10 metri) un kopā ar komandas biedriem 4x100 metru stafešu skrējienā.

Pa vienai reizei šajās sacensībās par čempioniem kļuva Patriks Gailums (tr. I.Eversone) šķēpa mešanā - 74.93, Katrīna Lavrentjeva (tr. L.Strekalovskis) 1500 metru skrējienā - 5:00.53 (Katrīnai arī otrā vieta 800 metru skrējienā ar rezultātu 2:23.12), kā arī Edvards Kolidzejs (tr. J.Kolidzejs) vesera mešanā - 50.07 metri. Interesanti, ka Edvards savu čempiona titulu izcīnīja tikai sestājā mēģinājumā, iepriekšējos piecos mēģinājumos paliekot bez rezultāta...

Mazliet par novērojumiem šajās sacensībās. Sākumā par pozitīvo. Prieks, ka beidzot tika sadzirdēts treneru lūgums sacensību programmā iekļaut mazo, bet tik ļoti atraktīvo zviedru stafeti. Paldies par to jaunatnes komisijai, tās priekšsēdētājas Ilzes Stukules un jaunatnes komisijas locekļu veidolā! Interesanta ideja, kā tika stādīti priekšā skrējieni - ar ievaddžinglu. Ļoti simpātiska bija arī apbalvošanas ceremonija ar pieklājīgām sponsoru sarūpētām balvām. Bet pie apbalvošanas ceremonijas gribas aizkavēties. Kad beidzot sacensību rīkotāji sapratīs, ka apbalvošanas ceremonija NEDRĪKST NORISINĀTIES tad, kad stadionā notiek skrējieni??? Kad mēs iemācīsimies priecāties par tiem jauniešiem, kuri ir izcīnījuši nelielu slavas mirkli uz goda pjedestāla un pārstāsim zagt viņiem domāto uzmanības mirkli??? Pozitīvā aspektā gribas atzīmēt Liepājas komandu, kuras audzēkņi un treneri gandrīz vienmēr jūt līdzi savu audzēkņu veikumiem un reaģē uz savu audzēkņu uznākšanu uz goda pjedestāla...

Vēl viena it kā maznozīmīga, bet tomēr būtiska nianse. Pagajušajā gadā Ogres organizētajās sacensībās bija neliels galds treneriem, kur varēja pacienāties ar kafiju, nedaudz atpūsties un iestiprināties. Žēl, ka šogad tādas izdevības treneriem vairs nebija. Protams, var teikt, ka treneri uz sacensībām brauc ne jau dzērt kafiju un ēst, bet te jautājums ir par pieņemšanas kultūru, svētku atmosfēras radīšanu. Žēl, ka pagajušajā gadā augstu paceltā sacensību organizēšanas latiņa šogad nav noturēta tik pat augstā līmenī...

Par medicīnas personālu. Diemžēl šajās sacensībās gadījās vairāki sāpīgi kritieni skrējienu laikā. Medicīnas peronālam sacensību laikā vajadzētu atrasties sacensību tribīnēs un novērot sacensības, reaģējot pēc iespējas ātrāk uz radušos situāciju. Diemžēl vairākas reizes medicīnas personālu nevarēja atrast diezgan ilgi...

Vēl par nelielu sašutumu. 200 metru priekšskrējienos jauniešiem startam tika pieteikts 61 dalībnieks (startēja 53). Stadionā ir seši celiņi, līdz ar to, finālskrējienā iekļūst tikai seši dalībnieki. Uz LVS prezidenta lūgumu/iniciatīvu/ piedāvājumu LVS sacensību direktoram sarīkot jauniešiem t.s. "B" finālskrējienu, lai dotu iespēju sacensību dalībniekiem vēlreiz izskriet šo distanci, tika saņemts kategorisks noraidījums... Sarīkot "B" finālskrējienu 7.-12. vietu īpašniekiem bija treneru iniciatīva, vadoties pēc labākās gribas. Šaubos, ka sacensību formāts no tāda skrējiena būtu zaudētājos un arī laiks, kas nepieciešams šī skrējiena aizvadīšanai un piefiksēšanai ir nieka 2-3 minūtes un viena izšautā patrona... Žēl, ka cilvēks, kurš ir LVS sacensību direktors, nav ieinteresēts šāda jauninājuma (jeb pareizāk, vecā formāta) ieviešanā/atjaunošanā. Sacensību dalībnieki šādā situācijā ir tikai zaudētāji. Tad kam/kuriem mēs rīkojam sacensības?

 

100 metru finals jauniesiem

Jau pavisam drīz - 4.-5. jūlijā vairākiem no šo sacensību varoņiem, kuri dzimuši 1999. gadā stāv vēl viens svarīgs pārbaudījums priekšā - Latvijas Jaunatnes Olimpiāde. Vēlam veiksmi!

Просмотров: 1498 | Добавил: trener | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]