Главная » 2010 » Май » 3 » Pirmais dvīņu skrējiens apkārt Māras dīķim (papildināts + rezultāti)
16:06
Pirmais dvīņu skrējiens apkārt Māras dīķim (papildināts + rezultāti)
Šodien, 3. maijā Māras dīķa apkaimē notika pirmais "Dvīņu skrējiens apkārt Māras dīķim". Šajā pasākumā piedalījās 150 skriet gribētāju, no kuriem 21 bija dvīņu pāri. Pasākumā valdīja jautra atmosfēra, skanēja mūzika, tika degustēti sacensību sponsoru produkti un sportiskie rezultāti "atgāja" uz otro plānu. Bet tomēr sacensību organizācija varēja būt labāka. Par to nedaudz vēlāk. Sacensību pirmajā daļā, kad notika dvīņu skrējieni mazo (līdz 12 gadiem) un lielo (no 12 gadiem un vecāki) grupā pat izdevās izveidot nelielu "dzīvo" finiša koridoru - aktīvi tika atbalstīti visi sacensību dalībnieki dvīņu "klasē". Pēc tam sekoja viena apļa (apmēram 1,4 km) skrējieni meitenēm un zēniem, kuri dzimuši 1996. gadā un agrāk un nedaudz vēlāk divu apļu skrējiens  1993.-95. gados dzimušiem jauniešiem un jaunietēm. Šajās distancēs startēja 12 mūsu treniņgrupas audzēkņi un vairāki tika pie balvām.
1996. un jaunākas meitenes
:
1. Elizabete Priekule (trenere A. Klapote);
2. Anastasija Beļšova (A. Šalajevska);
3. Darja Druganova (G. Ļebedevs);
1996. un jaunāki zēni:
1. Reinis Ozols (A. Klapote);
2. Iļja Azarēvičs (G. Ļebedevs);
3. Raimonds Babičevs (A. Klapote);
1993.-95. g. dz. meitenes:
1. Narimana Dana (G. Ļebedevs);
2. Julija Gromova (A. Klapote);
3. Sintija Kaufelde (G. Ļebedevs);
1993.-95. g. dz. zēni:
1. Rihards Freimanis (G. Ļebedevs);
2. Sandris Ozoliņš (G. Ļebedevs) - visi audzēkņi pārstāv sporta skolu "Arkādija".
3. Arturs Klagišs;
Visi godalgoto vietu ieguvēji saņēma diplomu un sposoru sarūpētās balvas un našķus. Sacensību uzvarētāji dvīņu konkurencē arī dāvanu karti 50 latu vērtībā vienā no sporta veikaliem.
Runājot par sacensibu organizāciju. Neskatoties uz to, ka sacensību vietā ieradās vairāki masu mēdiji (TV un foto korespondenti) viņu lielākā uzmanība tika pievērsta "dvīņu skrējieniem" nevis sacensibām kā tādām. Tas arī saprotams - šādas sacensības notika pirmo reizi (vismaz Rīgā) un mēdiji uzmanību pievērsa tieši dvīņu piedališanās.  Bet lietas būtība ir par ko citu. Sacensību organizētāji nebija parūpējušies par savlaicīgu starta/finiša estakādes uzlikšanu, kas bija saistīts ar transporta aizkavēšanos (galu galā starta estakāde tika uzlikta 10 minūtes pēc paredzētā sacensību sākuma).
Sacensību programma bija vispār tāda brīva organizētāju un treneru improvizācija (tā tika "izveidota" pusstundu līdz sacensību sākumam). Un nemaz neiet runa par šīs programmas lietderīgumu - starti aizkavējās apmēram par 10 - 20 minutēm (pēdējais, 5 apļu skrējiens tika paredzēts 12:XX). Kā to varēja saprast? Tas viss liecina par sacensību amatierismu (tas nemaz jau nav tik slikti, ja tiktu ievēroti vismaz elementārie sacensību organizēšanas posmi). Tad nu jautājums - ja pasākums piesaistīja masu mēdiju uzmanību un salīdzinoši ar pagajušā gada sacensībām plašu dalībnieku skaitu, tad kāpēc nevarēja parūpēties par šo sacensību prestižāku organizēšanu? Tālāk vēl jautrāk - četras dienas pirms sacensibām tika pamainits nolikums (parādijās vecuma grupas), kā ari pieteikšanās kārtiba - vajadzēja pieteikties internetā. Sacensību vietā vairāki dalībnieki bija izbrīnīti par to, ka pieteikšanās sacensībām tika apstādināta 1. maija pusnaktī, kaut ari vecākā nolikumā tika minēta iespēja pieteikties sacensību vietā. Pēc nelielām pārrunām ar sacensību organizētājiem šī nianse tika atrisināta - dalībnieki varēja pieteikties arī sacensību vietā.
Paši sacensību rīkotāji atzina, ka nebija rēķinājušies ar tik lielu dalībnieku skaitu sacensībās, tāpēc, piemēram, izpalika dvīņu apbalvošana atsevišķi sievietēm un vīriešiem (pieaugušo dvīņu konkurencē visi dvīņu pāri bija viena dzimuma pārstāvji).
Sacensibu protokoli ir piejami ŠEIT
Kopumā sniedzot vērtējumu šīm sacensībām, jāsaka paldies sacensību organizētājiem par iespēju lieliski pavadīt brīvo laiku un draudzīgi sportiskā noskaņojumā aizvadīt sacensības. Jācer, ka sacensības kļūs par tradicionālām un piesaistīs arvien vairāk skriet gribētāju, lai kādreiz tik populārie skriešanas svētki "Apkārt Māras dīķim" atdzivinātos jaunā līmenī.
Просмотров: 1398 | Добавил: trener | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]