Главная » 2009 » Декабрь » 16 » Vieglatlētu licenzes 2010. gada sezonā (+ licenzēšanas nolikums)
21:34
Vieglatlētu licenzes 2010. gada sezonā (+ licenzēšanas nolikums)
Atgādinam, ka saskaņā ar LVS rikojumu visiem Latvijas vieglatlētiem, kuri grib piedalities LVS rikotajās sacensibās (Latvijas čempionāti, LVS kausi) un, izpildot noteiktos atlases kritērijus, pārstāvēt Latvijas izlasi starptautiskajās sacensibās ir jāiegādājas sportista licenzi. Licenzes ir jāiegādājas sākot ar "B" vecuma grupu un tā ir deriga vienu gadu. Licenžu cenas sākot no "B" grupas un beidzot ar pieaugušajiem ir sekojošas: "B" grupa (5 Ls), "A" grupa (10 Ls), Juniori (15 Ls) un pieaugušie (20 Ls). Sakarā ar valdošo spiedigo finansiālo situāciju valsti un daudzu Latvijas iedzivotāju finansiālo trukumu, sporta skolas "Arkādija" administrācija uzskata, ka licenžu cenas ir nesamērigi augstas, turklāt salidzinot licenžu cenas citās sporta federācijās (futbols, volejbols, basketbols u.c.) tās ir pat lidz 4 (!!!) reizēm lielākas, nekā LVS uzliktās cenas. "Arkādijas" administrācija Latvijas vieglatlētikas savienibai nosutija atklātu vēstuli, kuru parakstija sporta skolas direktore, direktore vietnieki, metodiķi, treneri un sporta skolas audzēkņi ar lugumu pārskatit licenžu cenas. Lidz šim gan nav saņemta nekāda atbilde (ir pagājusi nedēļa kopš vēstules nosutišanas).
Ņemot vērā provizorisko faktu, ka licenžu cenas LVS nepārskatis, sporta skolas treneru, metodiķu un audzēkņu saime ir nolēmusi licenzes neiegādāties! Tas nozimē, ka sporta skolas audzēkņi nepiedalisies LVS rikotajās sacensibās (vismaz 2010. gada sezonā). Bet tomēr katra audzēkņa un vecāku ziņā ir nolemt - iegādāties vai neigādāties šis licenzes. Apsverot iespēju licezes tomēr iegādāties, ir ieteicams rupigi izvērtēt audzēkņa potenciālu startēt Latvijas čempionātā, jo startam šajās sacensibās ir jāizpilda normativs. Tas, ja audzēknim bus licenze, vēl nenozimē, ka viņš (viņa) drikstēs startēt Latvijas čempionātā! Bet gribētos ieteikt rupigi pārdomāt iespēju iegādāties licenzes audzēkņiem, kuri potenciāli pretendē uz augstām vietām Latvijas čempionātos. Šajā situācijā ir divas iespējas - vispār neigādāties licenzes nevinam audzēknim un izlaist LVS rikotās sacensibas (tās ir 5-6 sacensibas gadā) vai licenzes iegādāties tikai tiem audzēkņiem, kuri jau ir izpildijuši LVS normativus dalibai Latvijas čempionātos un kuri ir reāli pretendenti uz pirmā trijnieka-sešinieka vietām. Vēl ir nedaudz laika padomāt...
Galigo lēmumu musu treniņgurpas sastāvs pieņems 21. decembri. Informācijai jāpiebilst, ka no licenžu iegādes jau ir atteikušies treneres Anitas Klapotes un Ingas Vitolas-Skultes audzēkņi.
Šeit Jus varat iepazities ar licenzēšanas nolikumu >>> spiest šeit
Просмотров: 720 | Добавил: trener | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]