Главная » Архив материалов
20. janvāri Talinā sākās igauņu sacensibu seriāls vieglatlētikā "Kuldliiga" ("Zelta liga"). Pirmā posma sacensibās startēja kupla Latvijas vieglatlētu delegācija, kura izcinija 6 uzvaras - 60 metros sievietēm (Jekaterina Čekele), 60 metru barjerās viriešiem (Staņislavs Olijars), kārtslēkšanā jauniešiem (Ronalds Vucāns), tāllēkšanā viriešiem (Jānis Leitis), lodes grušanā viriešiem (Māris Urtāns) un augstlēkšanā viriešiem (Normunds Pupols). Visaugstāk jānovērtē Jekaterinas Čekeles starts 60 metru distancē, kur viņa tikai par vienu sekundes simtsdaļu (!!!) atpalika no Vinetai Ikauniecei piederošā Latvijas rekorda šajā distancē, kurš tika sasniegts tālajā 1988. gadā (7,32 sekundes). Lidz ar to, Čekele izpildija ari normativu, dalibai Pasaules čempionātā telpās (7,37 sekundes). Jāatzimē ari Staņislava Olijara starts 60 metru barjerotā ... Читать дальше »
Просмотров: 885 | Добавил: trener | Дата: 21 Января 10 | Комментарии (0)

Выписка из Википедии:
Джеймс Кливленд «Джесси» Оуэнс (англ. James Cleveland "Jesse" Owens, 12 сентября 1913 год, Оуквилль — 31 марта 1980 год, Тусон штат Аризона) — легендарный американский легкоатлет (бег, барьерный бег, прыжки в длину).
4-кратный олимпийский чемпион 1936 в Берлине — 100 м, 200 м, эстафета 4×100 м   (с мировым рекордом), прыжки в длину.
25 мая 1935 года в течение 45 минут установил 4 мировых рекорда: 100 ярдов — 9,4 (повторение), ... Читать дальше »
Просмотров: 4513 | Добавил: trener | Дата: 19 Января 10 | Комментарии (0)

Šodien Rigā norisinājās Latvijas ziemas čempionāts "B" vecuma grupai (1995.-96. g.dz.), kurā piedalijās 312 jauno vieglatlētu, tai skaitā ari vairāki desmiti sporta skolas "Arkādija" audzēkņi. Jāsaka, ka musu sporta skolas audzēkņiem sacensibās gāja visai raibi, bija gan sāpigi kritumi, gan diskvalifikācijas, gan prieka briži. Musu treniņgrupa tika pārstāvēta ar 7 audzēkņiem un vienam no viņiem izdevās izcinit ari medaļu. Bet par visu pēc kārtas.
Pirmie no musējiem uz starta devās 60 metru skrējienu dalibnieki. Labāko rezultātu priekšskrējienos no musu treniņgrupas audzēkņiem sasniedza Sandris Ozoliņš, kuram 8,42 sekundes un protokolā 23. vieta no 62 dalibniekiem. Nedaudz zemāk - dalitajā 27.-28. vietā - sacensibu protokolā ir Iļja Azarēvičs ar personisko rekordu 8,46 sekundes. Bet An ... Читать дальше »
Просмотров: 1906 | Добавил: trener | Дата: 16 Января 10 | Комментарии (0)

Sestdien, 9. janvāri Jēkabpils 3. vidusskolas sporta manēžā norisinājās ziemas sacensibas vieglatlētikā "Daugava 2010", kurās startēja ari vairāki sporta skolas "Arkādija" pārstāvji. Labākos panākumus no musējiem sacensibās izdevās sasniegt Andreja Saņņikova audzēkņiem Sergejam Bezuščonokam un Jevgēnijam Migušam - viņiem dubultuzvara 600 metru skrējienā ar rezultātiem 1:30,11 un 1:30,31 attiecigi. Savukārt 60 metru skrējienā finālā ātrākais bija Mārtiņš Ralle (1990. dz.g.) no Jelgavas, bet labākais no musējiem bija Edgars Čurkste (treneris Edvins Krums), 6.vieta - 7,41 sekunde.
Sievietēm Linda Cepurite izcinija 2. vietu 60 metru barjerotajā distancē (rez. 9,91), bet uzvarētājas godā šajā distancē - Ieva Juškeviča no Aizkraukles (9,37 sek.).
60 metru gludajā sprintā pārliecinoši labākā bija Sandra Kruma (rezultāts finālā 7,77 sek.). 600 metru skrējienā labākā no musējām bija Anastas ... Читать дальше »
Просмотров: 1062 | Добавил: trener | Дата: 11 Января 10 | Комментарии (0)

Šodien, 7. janvāri sporta skolas audzēkņi viesojās Jēkabpili, Jēkabpils rajona sporta skolas atklātajās sacensibās "B" grupai. Sacensibās piedalijās viesi no vairākām Latgales un Vidzemes pilsētām, kā ari 15 sporta skolas "Arkādija" vieglatlēti, tai skaitā 10 musu treniņgrupas audzēkņi. "Arkādijas" audzēkņi šajās sacensibās izcinija divas  individuālās uzvaras, kā ari tika pie uzvaras 4x150 m meiteņu stafetē un sudraba 4x150 m zēnu stafetē. Bet par visu pēc kārtas.
Musu audzēkņi sacensibas sāka ar 60 metru priekšskrējieniem zēniem. Uz starta izgāja 5 musu puiši, bet ārtāko laiku no musējiem uzrādija Sandris Ozoliņš - 8,35 sekundes. Tas viņam deva 8. vietu 20 dalibnieku konkurencē. Uzreiz aiz Sandra sacens ... Читать дальше »
Просмотров: 1446 | Добавил: trener | Дата: 07 Января 10 | Комментарии (0)

Gada beigās ir ierasts atskatities uz aigājušo sezonu, izvērtēt padarito un sasniegto, atskatities uz panākumiem un neveiksmēm, tā teikt, pavilkt svitru. Tāpēc ari mēs piedāvājam Jums atskatities uz pagajušo sezonu un novērtēt musu treniņgrupas audzēkņu sasniegumus. Šim nolukam tika izveidots treniņgrupas audzēkņu panākumu TOPS, kurā kā galvenais faktors ir audzēkņu uzrāditie rezultāti, pie tam tika ņemts vērā visu startējušo audzēkņu uzrāditais sniegums konkrētās sacensibās. Pirms apskatit sastādito topu, gribētos kopumā atzimēt lielāko musu treniņgrupas panākumu - šajā sezonā dažāda vecuma grupu Latvijas čempionātos treniņgrupas audzēkņi izcinija piecas medaļas. To iespēja 3 audzēkņi - Marina Bolotova tika pie 3 medaļām, bet Sintija Kaufelde un Iļja Azarēvičs pie 1 medaļas. Sali ... Читать дальше »
Просмотров: 2123 | Добавил: trener | Дата: 01 Января 10 | Комментарии (0)

MĀJASLAPAS ADMINISTRĀCIJA
SVEIC VISUS SPORTA SKOLAS "ARKĀDIJA" AUDZĒKŅUS
JAUNAJĀ 2010. GADĀ !!!


LAI GAIŠAS DOMAS MĀJO JUSU PRĀTOS
IR PROGRESS JUSU REZULTĀTOS
LAI MĀJĀS MĀJO DZIVES PRIEKS
UN LAIME NEPAIET JUMS GARĀM
 BLAKUS JUMS LAI MILESTIBA MIT
UN VEIKSME LAI UZ GALVAS KRIT

PRIEKA, LAIMES, MILESTIBAS UN VEIKSMES PĀRPILNU NĀKAMO
2010. GADU !!!

 




Просмотров: 716 | Добавил: trener | Дата: 31 Декабря 09 | Комментарии (0)

Šodien finišē mājaslapas izlsudinātais konkurss "Gada vieglatlēts 2009". Novembra - decembra mēnešos pārliecinošu uzvaru balsošanā ir izcinijis Jevgēnijs Mironovs, tādejādi iesaistoties ciņā par gada titulu kopā ar vēl 6 treniņgrupas audzēkņiem. Pretendenti uz gada labākā vieglatlēta titulu musu treniņgrupā ir sekojoši audzēkņi - Sintija Kaufelde, Marina Bolotova, Aleksandrs Saļzirins, Iļja Azarēvičs, Darja Druganova, Alberts Blajs un Jevgēnijs Mironovs. Galigie konkursa rezultāti tiks paziņoti janvāra sākumā treniņgrupas svinigajā vakarā.
Просмотров: 553 | Добавил: trener | Дата: 29 Декабря 09 | Комментарии (0)

Борзов Валерий Филиппович родился 20 октября 1949 года. Советский спортсмен (Легкая атлетика), заслуженный мастер спорта. Двукратный олимпийский чемпион: в Мюнхене в 1972 году победил в беге на дистанциях 100 и 200 метров, получил серебряную медаль в эстафете 4х100 метров. На Олимпиаде 1976 года завоевал две бр ... Читать дальше »
Просмотров: 707 | Добавил: trener | Дата: 26 Декабря 09 | Комментарии (0)

Atgādinam, ka saskaņā ar LVS rikojumu visiem Latvijas vieglatlētiem, kuri grib piedalities LVS rikotajās sacensibās (Latvijas čempionāti, LVS kausi) un, izpildot noteiktos atlases kritērijus, pārstāvēt Latvijas izlasi starptautiskajās sacensibās ir jāiegādājas sportista licenzi. Licenzes ir jāiegādājas sākot ar "B" vecuma grupu un tā ir deriga vienu gadu. Licenžu cenas sākot no "B" grupas un beidzot ar pieaugušajiem ir sekojošas: "B" grupa (5 Ls), "A" grupa (10 Ls), Juniori (15 Ls) un pieaugušie (20 Ls). Sakarā ar valdošo spiedigo finansiālo situāciju valsti un daudzu Latvijas iedzivotāju finansiālo trukumu, sporta skolas "Arkādija" administrācija uzskata, ka licenžu cenas ir nesamērigi augstas, turklāt salidzinot licenžu cenas citās sporta federācijās (futbols, volejbols, basketbols u.c.) tās ir pat lidz 4 (!!!) reizēm lielākas, nekā LVS uzliktās cenas. "Arkādijas" administrācija Latvijas vieglatlētikas savienibai nosutija atklātu vēstuli ... Читать дальше »
Просмотров: 718 | Добавил: trener | Дата: 16 Декабря 09 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 27 28 »